2016. május 19., csütörtök

Keksz teszt - avagy a türelmetlenség dicsérete

Akik régebbről ismernek, tudják, hogy van egy másik blogom , ahol az általam varrt patchwork dolgaimról írok.
Mivel eddig nem volt külön sütős-főzős blogom, kedvenc receptjeimet is ott osztottam meg. Most arra gondoltam, hogy szépen lassan átmentem ide a korábbi receptes bejegyzéseimet.

Fogadjátok szeretettel az első ilyen mentést. :)

Keksz teszt - avagy a türelmetlenség dicsérete 

Végre megtaláltam az igazit! A nagy Ő-t! A kekszek kekszét! :D

Már évek óta keresem az igazi citromos keksz receptjét. Már próbáltam néhányat, de egyik sem volt az igazi. :(
Pár nappal ezelőtt valaki küldött egy receptet. Gondoltam megsütöm, megvettem a hozzávalókat, amelyek között volt egy számomra ismeretlen is, a Lemond Curd. De a recepttel kapcsolatban lettek volna még kérdéseim, de Jutkát nem értem el.
De nekem azonnal kell a citromos keksz! Nemrégen találtam egy vajas kekszet, amit már próbáltam kávéval, levendulával ízesíteni, és nagyon bevált.
Gondoltam egy merészet, elő a tuti kis receptet, tojás helyett bele az újdonsült csodaszer, plusz egy kis citromlé, és reszelt citromhéj. Már csak órák kérdése és fény derül a bátorságom eredményére. Miért órák? Mert vajas keksz, tehát nem árt hűteni néhány órát nyújtás, szaggatás előtt.

És itt van! Itt illatozik előttem! Kelleti magát a kis huncut! :D


De nem szeretném magamnak megtartani a receptet, bár kacérkodtam a gondolattal, így máris írom:

Citromos keksz:
25 dkg liszt
20 dkg kissé puha vaj/ráma
10 dkg átszitált porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
2 evőkanál Lemon Curd
2 teáskanál citromlé
1 citrom reszelt héja


Jó sütést, kellemes nassolást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése