2017. június 10., szombat

Anya specialitása, avagy ami a hűtőben van

Egyszer a párom kérdezte, hogy mi lesz a vacsora. A gyermekem nem sokat késlekedett a válasszal: "Anya specialitása". Én is csak néztem rá, hogy vajon mire gondol. "Hát ami a hűtőben van."

Ez már azóta szálló ige, de nem tagadom tényleg szeretek csak úgy összedobni valamit a hűtőben megbújó dolgokból.

A mai vacsoránk is ilyen "kármentő" sós muffin.



Hozzávalók:

25 dkg liszt,
2 kávéskanál só
bors
2 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna

1 tojás
0,8 dl étolaj
1 kis doboz tejföl
2 dl tej

Ez az alap massza, amihez előbb elkeverem a száraz anyagokat, majd a folyékony dolgokat is és a kettőt összekeverem.

Aztán jöhet minden, amit találsz.:

kb. 10 dkg főtt füstölt comb/tarja/stb
12 karika kolbász kisebb darabokra vágva

Ezeket is belekevertem a masszába.

Aztán még jöhet:

3 főtt tojás 4 részre vágva (=12 db)
fetasajtból 12 db kis kocka
reszelt sajt a tetejére

A muffinsütő mélyedéseit kivajazom és félig kanalazom a masszával. A közepébe teszek egy-egy darab tojást és fetasajtot, majd megint masszát teszek rá. A tetejét megszóróm reszelt sajttal.

Forró sütőbe teszem, előbb nagy lángon, majd kicsit lejjebb véve aranybarnára sütöm. Nagyon finom vacsora, jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése