2020. április 25., szombat

Fetasajtos muffin

Eredetileg a húsvéti sonka megmaradt részének eltüntetésére született ez a recept, de azóta nem kell hozzá húsvét, hogy süssem, a család kedvence lett.
Kihűtve jól fagyasztható, pár perc a mikróban és teljesen olyan, mint a friss sütés. :)

 

 Hozzávalók:

25 dkg liszt,
2 kávéskanál só
bors
2 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna

1 tojás
0,8 dl étolaj
1 kis doboz tejföl
2 dl tej

10 dkg főtt, füstölt tarja
1/2 doboz mexikói keverék (vagy borsó, kukorica 2-3 kanállal)
1 csomag fetasajt (Lidl-s) 12 darabra vágva
reszelt trappista a tetejére (a nagy lyukú reszelőn szoktam lereszelni)

Begyújtom a sütőt, bemelegszik, mire kész a sütni való. :)

Összeállítom az alapmasszát, amihez előbb elkeverem a száraz anyagokat, majd a folyékony dolgokat is egy másik tálban, és a kettőt összekeverem.
Ezután jöhet bele a további mindenféle finomság: tarja és a mexikói keverék.

A muffin tepsit kivajazom, egy-egy lyukat félig töltök a masszával. A fetasajt darabokat is ráteszem a masszára, majd megtöltöm a mélyedéseket. A reszelt sajtot a tetejükre halmozom.

A forró sütőbe teszem, de a lángot kicsit lejjebb veszem (nincs hőmérős sütőm, nem tudok fokokat mondani), és szép aranybarnára sütöm a muffinokat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése