30 dkg liszt
1 ek. cukor
1 tk só
1 dkg élesztő
2 ek. olaj
2 ek. joghurt
1 tojás
1 dl langyos tej
6 db virsli
10-15 dkg sajt
+ tojás és szezámmag a tetejére
A hozzávalókból szép sima tésztát dagasztok, nem sajnálva az időt. Kb. duplájára kelesztem, majd 6 egyenlő részre vágom. Egyenként csinos kis gombócokat formázok a darabokból.
15-20 percig letakarva kelni hagyom őket, hogy fellazuljon a tészta és könnyebb legyen nyújtani. Addig előkészítem a virsliket. Hosszában bevágom őket és sajtcsíkokat teszek a résbe.
Amikor már újrakeltek a gombócok, egyenként kinyújtom őket nagyjából akkora ovális lappá, amibe éppen belefér a felturbózott virsli.
Becsomagolom a virsliket és sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket. Mindet megkenem tojással, megszóróm szezámmaggal. Néhányat kicsit bevagdostam, hátha csinosabbak lesznek.
Forró sütőben 20-25 percig sütöttem a becsomagolt virsliket. Amíg sült, készítettem egy kis salátát, hogy a mai vitamin adag is meglegyen. :) Persze csak sima mustár, ketchup kombóval is tökéletes vacsora lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése