2017. július 25., kedd

Cruffin 2.

Legutóbbi bejegyzésem a legújabb sütiszerelemről szólt: Cruffin. Annyira, de annyira finom, hogy megint készítettem egy újabb adagot.

De most egy kicsit már variáltam:

1. A szárított élesztőt friss élesztőre cseréltem, 2 dkg-ot tettem bele.

2. A fél adagnál a kinyújtott, megvajazott tésztára cukros kakaóport szórtam.

3. Amikor feltekertem az oldalirányú nyújtást kicsit visszafogottabban csináltam, így egy kicsit vastagabb kukacok lettek, amit ha felvágta hosszában, szép csinos darabot kaptam,

 Sütés előtt:
 Sütés után:


Aztán a kisült sütikkel is variáltam még egy kicsit. Volt a hűtőmben egy kevés megmaradt mascarponés-mogyorókrémes finomság, ami egy tortából maradt ki. Így azzal is megtöltöttem néhány cruffint:

De egy baja még mindig van a cruffinnak. Sajnos dupláznom kell az adagot, mert pillanatok alatt elfogy. :D

3 megjegyzés:

  1. A sima változatot megsütöttem, valami isteni finom. Ezt a változatot is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés