De ha már tavasz van, minden virágzik, akkor én sem csak sima rácsokat teszek a tetejére.
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg ráma margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
3 tojássárgája
1-2 ek. tejföl
Diós hab:
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojásfehérje
baracklekvár
A tészta hozzávalóiból gyorsan, de alaposan tésztát gyúrunk és a míg a töltelékkel foglalkozunk, betesszük a hűtőbe.
A fehérjéből a porcukorral, van. cukorral kemény habot verünk és a beleforgatjuk a darált diót.
A tésztát 2/3 - 1/3 arányban elosztjuk és a nagyobb részből akkor darabot nyújtunk, amekkora a normál tepsihez kell. Megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a habos diós tölteléket.
Most jön a játék. A hagyományos forma szerint a maradék tésztából csíkokat vágunk és berácsozzuk a süti tetejét. De nekem most nem volt kedvem rácsokhoz, inkább elővettem a kiszúróimat és játszottam egy kicsit, virágok, lepkék kerültek a tetejére.
A tészta virágokat, lepkéket megkentem tojással és a forró sütőben, 180-200 fokon készre sütöttem.
Természetesen a tésztából megmaradtak a leeső darabok, de semmi sem vész kárba csak átalakul. Újragyúrtam, nyújtottam, szaggattam. A tetejét megkentem tojással és megszórtam durvára tört dióval.
Ha kedvet kaptál, jó sütögetést! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése