3 tojás
6 evőkanál víz
csipet só
18 dkg porcukor
12,5 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a vízzel és a sóval elkezdem felverni. Amikor már szépen kifehéredett, apránként hozzáadom a porcukrot. Kemény habbá verem.
Ha kész, belekeverem a sárgáját és a lisztet, amibe belekevertem a szódabikarbónát.
17 cm átmérőjű tortaformában sütöttem, amit olaj spray-vel fújtam be. De ki is vajazhatod, lisztezheted, vagy sütőpapírral kibélelheted, bár ez utóbbi elég macerás.
Én nagy lángon kezdem sütni a piskótát, de pár perc elteltével takarékra állítom a sütőt és így sütöm készre.
Krém:
1 doboz mascarpone (Lidl-ből 25 dkg-os)
2,5 dl cukrozott habtejszín
1 cs. habfixáló
2-3 evőkanál gyümölcs lekvár - most éppen eperből, de málnával is finom
A habtejszínt elkezdem felverni, amikor már elkezd habosodni, belekeverem a fixálót. Ha kész, jöhet a mascarpone és a lekvár.
A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágom, amelyik szimpatikusabb. Ha négy részre vágtuk, akkor az egyik réteget, (a középső hézag) a korábban használt lekvárral kenem meg, amitől pikáns savanykás ízt kap.
A torta külsejét is bekenem vékonyan a krémmel. A fenti adag pont elég erre a tortára.
Ezután a kinyújtom a borítást. Én Unidec Soft tortabevonót használok, amit 1 kg-os kiszerelésben lehet kapni. Ebből a mennyiségből két ekkora torta vonható be, és még marad is a masszából.
A kinyújtott lapot a nyújtófa segítségével ráteszem a tortára, elsimogatom, lapogatom, a felesleget levágom az aljánál. Erre a legjobb a pizzavágó.
A rácsozást egy szögletes keksz kiszúró segítségével nyomom a borításba. A virágokat kiszaggatom, gyönggyel díszítem. Egy kevéske vízzel szépen odaragadnak a tortához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése