Szeretek kísérletezni a Zila tortaformával. Megpróbálom a hagyományos recepteket átültetni erre a nem szokványos megoldásra.
Most a tiramisu volt soron, így született egy kávés mascarponés torta.
Az alapja egy vizes piskóta:
Hozzávalók:
3 tojás
6 kanál hideg víz
csipet só
18,5 dkg porcukor
15 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét a vízzel együtt kemény habbá verem úgy, hogy a vége felé belekeverem a porcukrot is.
Ezután belekeverem óvatosan a sárgájákat és a lisztet is.
A masszát az előkészített tortaformába teszem és forró sütőben megsütöm.
Közben készítek kb. 2 dl jó erős kávét.
A krém:
2,5 dl habtejszín
1 kis doboz (Lidl-ben kapható kerek dobozos) mascarpone
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál feketekávé
A tejszín keményre felverem a habfixálóval együtt, majd belekeverem a mascarponét. Nagyjából kettéveszem, az egyik felébe még keverek három-négy evőkanál kihűlt kávét.
Amikor kisült és kihűlt a torta, egy kenőecset segítségével jól megkenegetem a kávéval a piskótát. Így olyan lesz, mint amikor a babapiskótát mártogatjuk a kávéba.
A kávés krémmel kitöltöm a lyukakat és szépen körbekenem a torta oldalát és tetejét is.
A fehér krémmel díszítem a tortát kedvem szerint. Én most panda macikat és szíveket készítettem, mert ki akartam próbálni, hogy fondantból milyen lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése