2017. február 19., vasárnap

Panda torta

Szeretek kísérletezni a Zila  tortaformával. Megpróbálom a hagyományos recepteket átültetni erre a nem szokványos megoldásra.

Most a tiramisu volt soron, így született egy kávés mascarponés torta.



Az alapja egy vizes piskóta:

Hozzávalók:

3 tojás
6 kanál hideg víz
csipet só
18,5 dkg porcukor
15 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét a vízzel együtt kemény habbá verem úgy, hogy a vége felé belekeverem a porcukrot is.
Ezután belekeverem óvatosan a sárgájákat és a lisztet is.
A masszát az előkészített tortaformába teszem és forró sütőben megsütöm.

Közben készítek kb. 2 dl jó erős kávét.

A krém:

2,5 dl habtejszín
1 kis doboz (Lidl-ben kapható kerek dobozos) mascarpone
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál feketekávé

A tejszín keményre felverem a habfixálóval együtt, majd belekeverem a mascarponét. Nagyjából kettéveszem, az egyik felébe még keverek három-négy evőkanál kihűlt kávét.

Amikor kisült és kihűlt a torta, egy kenőecset segítségével jól megkenegetem a kávéval a piskótát. Így olyan lesz, mint amikor a babapiskótát mártogatjuk a kávéba.
A kávés krémmel kitöltöm a lyukakat és szépen körbekenem a torta oldalát és tetejét is.

A fehér krémmel díszítem a tortát kedvem szerint. Én most panda macikat és szíveket készítettem, mert ki akartam próbálni, hogy fondantból milyen lesz.

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése