Egyébként meg este volt már, nem volt időm kenyeret sütni, így a kifli mellett döntöttem, azt nem kell sokáig simogatni, kelesztgetni.
A jól bevált kifli receptet állítottam hadba:
35 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
2,5 dl tej
1 tk. só
1 tk cukor
Ezekből tésztát gyúrtam, jól kidagasztottam. Két részre osztottam, gömbölyítettem, 10-15 percre félre tettem pihenni. Ezalatt a tarjacsücsköt - szerintem kb. 8-10 dkg lehetett - apróra vágtam, a szálainál egyébként is szét esett, szinte morzsányira. :)
A két gombócot egyenként kerek lappá nyújtottam, de nem túl nagyra, 20-22 centi átmérőjűre. Pizzavágóval (nekem nagyon bevált nyers tészta szeletelésénél is) 6 nagyjából egyforma részre vágtam. Egyenként nyújtottam a háromszögeket jó vékonyra. Így egy-egy hosszú, keskeny háromszöget kaptam. A szélesebb részére szórtam egy kicsit a tarjából (nem mertem túl sokat, nehogy emiatt ne keljen meg a tészta) és feltekertem.
A 12 kiflikét sütőpapíros tepsire tetem, a tetejüket lekentem tejjel, megszórtam sóval vagy szezámmaggal.
Kb. 20 percig így pihentek, addig bemelegítettem a sütőt. Az aljába egy kisebb tepsit tettem vízzel.
Még langyosan, teavajjal tüntette le a család. Sajnos egy baj van. Nincs több tarjacsücsök. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése